For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

Other Websites

Brochure - Contact Us

Brosjyre - Kontakt oss

Kart & fakta

Seljord kommune har i underkant av 3000 innbyggere og et areal på 711 kvm. Kommunen ligger i Vest-Telemark og grenser til kommunene: Vinje, Kviteseid, Fyresdal og Valle/ Bykle i Setesdalen. Det høyeste punktet i Seljord er Brattefjell på 1541 moh.
 
Seljord kommune er plassert midt i mellom øst og vest; 17 mil fra Oslo, 28 mil fra Haugesund og 2,8 mil fra Bø. Seljordsvannet er ca. 15 km langt, 1,8 km bredt på det bredeste og 145 meter dypt på det dypeste. 
 
Gjennom kunsthistorien har mange malere og andre kunstnere funnet motiv og inspirasjon i Seljord. Seljord kommune har en av landets rikeste og mest levende folkemusikk- og folkekunsttradisjoner. Mye av det som idag er nasjonal kulturarv er hentet fra kommunen, både eventyr, sorger og segn. Sjøormen er også en sentral del i Seljord sin kulturhistorie. 
 
Dyrsku’n i Seljord er et fesjå på telemarksfe som ble arrangert for første gang i 1866. Fesjået har utviklet seg til en betydelig handelsmarked og er i dag det største fesjået i Norge med ca. 90 000 besøkende hvert år. Countryfestivalen i Seljord ble arrangert for første gang i 1999 og er også den største av sitt slag i landet. 
 
Seljord er handelssenteret i Vest-Telemark. Europavei 134 går gjennom kommunen i Flatdal, så sørover til tettstedet Seljord der veien også møter riksvei 36 fra Bø og Grenland, før veien går videre vestover mot Haugesund og Bergen. Seljord sentrum er et trafikknutepunkt for bussekspressen som sørger for gode forbindelser til Oslo, Bergen, Grenland og Torp

Søk overnatting

kategori:
Sted:

Søk ting å gjøre

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:

Søk hva skjer

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:
Datoer

Mat og drikke

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:

Følg oss...