For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

Other Websites

Brochure - Contact Us

Brosjyre - Kontakt oss

Dyrsku'n

Siden 1866 har det blitt arrangert Dyrskue i Seljord. Det som startet som et fesjå er i dag landets største handels- og landbruksmesse, med opp mot 90 000 besøkende fordelt over tre dager. Godt over fem millioner besøkende har gjennom 150 år blitt inspirert av telemarkskyr, innovative utstillere og handelsmenn, kulturopplevelser og ny teknologi. Og ikke minst har arrangementet blitt en viktig del av livet for tusenvis av familier. For mange er Dyrsku’n en hellig og årlig tradisjon.
 
Dyrsku’n har sine røtter i fesjåene som ble holdt i Vest-Telemark på 1850-tallet for å danne kurasentelemarksfeet. Det første fesjå ble arrangert i Kviteseid i 1856 etter initiativ fra statsagronomen Johan Lindeqvist. Fesjåene ble en stor begivelse og det vokste samtidig seg frem et behov for en fast plass med tilstrekkelig areal. Kommunestyret i Seljord søkte i 1865 Indre-Departementet om å få avholde et årlig dyrskue for Statens Regjering. Even Høyesen Nordgarden stilte med et 100 dekar stort område til disposisjon. 17. september 1866 ble Statens første årlige Kvæg-Udstilling i Seljord arrangert. 
 
I løpet av årene har Dyrsku'n utviklet seg til en folkefest med mange aktiviteter fordelt på det 150 mål store området. Husdyrutstillinga, ikke minst hesteutstillingen, står fortsatt sentralt i arrangementet, men det er også utstillinger av husflid og håndverk, skogsdrift og annet som knyttes til tradisjonelt og moderne landbruk og bygdeliv. I tillegg er det en stor salgsutstilling med en mengde varer og tjenester, samt underholdning og tivoli. Dyrsku’n arrangeres alltid 2. fredag i september. 
 
Vi ønsker deg hjertelig velkommen til Dyrsku’n!

Søk overnatting

kategori:
Sted:

Søk ting å gjøre

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:

Søk hva skjer

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:
Datoer

Mat og drikke

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:

Følg oss...