For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

Sign up - Contact

Nyhetsbrev - Kontakt

Other Websites

Arrangementer for aktive

Det er mange som har oppdaget at Telemarkskanalen med landskapet rundt egner seg veldig godt for aktiviteter, heriblant også flere arrangører av ulike idrettsarrangement. Vi har plukket ut noen av arrangementene for aktive som er tett knyttet til Telemarkskanalen.

Telemarkspadlern er et årlig padlearrangement som foregår på den idylliske Østkanalen  mellom Notodden og Akkerhaugen. Det er flere distanser å velge mellom – fra den korteste på 10 km fra Lystang til Akkerhaugen – via den mest populære som går fra Notodden til Akkerhaugen på 23 km – til den virkelige utfordringen for de som padler fra Akkerhaugen til Notodden og tilbake.  Arrangementet foregår i andre halvdel av september.

Telemarkskanalrittet er et sykkelritt som går langs den naturskjønne Bandakkanalen (vestløpet). Den lengste distansen er med start fra Dalen (100km) men man kan også starte fra Kviteseid og da er det 55 km til målgang i Lunde idrettspark. Begge distansene har også mosjonsklasser. Det er også mulig å delta på en trimrunde på 24 med start og mål i Lunde idrettspark. Arrangørene legger vekt på at alle skal kunne delta- uavhengig av treningsgrunnlag. Store deler av rittet følger nasjonal sykkelrute nr 2 (kanalruta) Telemarkskanalrittet pleier å gå av stabelen siste helgen i mai måned hvert år.

Telemarkskanalrennet er et rulleskirenn med utgangspunkt fra Lunde som inngår i «Telemarksveka» og sendes på TV2. Traseen langs Telemarkskanalen fra Lunde til Strengen er veldig variert og meget godt egnet for rulleskirenn. Mange av de beste løperne i Norge er med på rennet, men det er også mulig å melde seg på for mosjonister. Arrangementet henger sammen med sommerlandsprinten og sommerland skifestival  -  en treningsleir for lovende talenter i Bø.

For deg som liker å fiske er det et årlig fiskearrangement - Kanalgjedda med utgangspunkt fra Lunde i andre halvdel av mai, hvor man prøver å fiske flest mulig kilo med gjedde fra fredag  kl. 1900 til søndag kl 1200.  Det er også premiering på største fisk. Egne klasser for barn (under 12 år) og junior (12 til 16 år). Gjeddefisket i denne delen av Telemarkskanalen er meget godt, og det er har vært flere rekordfangster av gjedde i dette området. Litt lenger oppe i kanalen ligger det en elektrisk fiskesperre som skal hindre gjedda i å vandre opp i de store vestvannene og true den flotte storørretstammen som vi har i øvre deler av Telemarkskanalen.

Lunde Thriathlon  arrangeres i slutten av august. Det er et veldig publikumsvennlig arrangement hvor alle øvelsene har start og mål i Lunde slusepark. Det er ulike distanser for klassene barn (under 12 år), junior (mellom 12 og 16 år) og voksen (over 16 år).

Multisport Morgedal er en morsom og variert konkurranse med padling, sykling og løping. Her er det klasser og løpsindeling for alle. Man kan delta på Morgedal Challenge, Morgedal Classic, og Morgedal mini, Arrangementet foregår i august med utgangspunkt fra Morgedal camping.

Overnatting

Explore Telemarkskanalen:

kategori:
Sted:

Ting å gjøre

Explore Telemarkskanalen:

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:

Hva skjer

Explore Telemarkskanalen:

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:
Datoer

Mat og drikke

Explore Telemarkskanalen:

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:

Overnatting

Explore Telemarkskanalen:

kategori:
Sted:

Sitemap