For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

Sign up - Contact

Nyhetsbrev - Kontakt

Other Websites

5 Anbefalinger

1. Med utgangspunkt fra Dalen finner man noen av de beste vandreturene langs Telemarkskanalen, samt overnatting på ærverdige Dalen.

Dag en - Gå den utrolig flotte turen Lårdalsstigen som går på toppene langs Bandak, med flotte utsiktspunkter. Det er en krevende, men givende tur. Vel fremme i Lårdal anbefaler vi å ha bestilt båt tilbake, for da stopper kanalrutebåtene i Lårdal og tar dere tilbake til Dalen og overnatting på Dalen Hotell

b. Dag to – Fra Dalen går Rui-stien forbi Rui-plassen der de kjente Rui-jentene levde. Her passer det med en rast for å nyte utsikten og plassen. Fortsett opp til Vest-Telemark museum på Eidsborg med mange flotte utstillinger og historier. Her finner du også den flotte kanalmodell hvor man kan prøve å sluse selv.

2. Med utgangspunkt fra Lunde er det mange og varierte turalternativer: Er du glad i topptur – anbefaler vi tur til Knarren eller Luberg- middels krevende turer som tar deg opp på topper med flott utsikt over kanallandskapet. Det er også flotte vandremuligheter i kombinasjon med kanalbåt og eller buss til Vrangfoss og Ulefoss via Skarravegen. Overnatting på Telemark kanalcamping eller Lunde Vandrehjem.

3. Fra Skien anbefaler vi å ta turen opp til Løveid og Skotfosstien. En flott kultursti i det gamle industrimiljøet som var på Skotfoss i forbindelse med den gamle papirfabriken som lå der. Overnatting anbefaler vi i slusemesterboligen ved Løveid – som er omgjort til bed and breakfast. Dag to er det fint med byvandring i Skien, med turer rundt Hjellevann eller Bryggevann, eller man kan vandre i Ibsens fotspor til Venstøp og i Brekkeparken.

4. I fruktbygda Sauherad er det muligheter for vandringer i fruktlandskapet. Dette er spesielt vakkert i fruktblomstringa midt i Mai. Sommerstid er det flere gallerier og atelier samt gårdsutsalg som man kan vandre mellom. Du finner også mange varierte overnattingsmuligheter - fra vintønne på Lerkekåsa vingård til camping på Norsjø Ferieland og Norsjø hotell på Akkerhaugen.

5. På Notodden anbefaler vi å bruke beina for å oppleve verdensarvhistorien. Sam Eyde og Kristian Birkeland var de første i verden til å lage kunstgjødsel i stor skala og grunnla Norsk Hydro på Notodden. Opplev Hydroparken, Øvre Tinfos Industriområde, Lysbuen Verdensarvmuseum, representanskapsboligen Admini og arbeiderbyen Grønnebyen. Vi anbefaler overnatting på sjarmerende Brattrein hotell.

Overnatting

Explore Telemarkskanalen:

kategori:
Sted:

Ting å gjøre

Explore Telemarkskanalen:

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:

Hva skjer

Explore Telemarkskanalen:

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:
Datoer

Mat og drikke

Explore Telemarkskanalen:

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:

Overnatting

Explore Telemarkskanalen:

kategori:
Sted:

Sitemap