For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

Sign up - Contact

Nyhetsbrev - Kontakt

Other Websites

Sikker slusing

Når du kommer til første sluse i Skien, legger du kursen mot ventebrygga nedstrøms slusa. Der vil du bli ønsket velkommen og får veiledning om hvordan slusingen foregår.


Når du kommer til første sluse:
Regn med at det kan bli ventetid, spesielt ved Vrangfoss. På kanalstrekningene er største hastighet 5 knop. Dersom det pågår slusing når du kommer, legger du inntil ventebrygga . Eventuelt kan du vente et lite stykke ute i elva.

Vanligvis er det ikke nødvendig å legge til med båten og gå opp og be om slusing. Men er du førstegangsreisende på kanalen og usikker på selve sluseoperasjonen, kan det være nyttig å gå opp for å se hvordan slusingen foregår. Du kan gjerne be om råd fra slusebetjeningen. Billetten betales først når du er sluset opp i Skien. Ved betaling må norsk sjekk/valuta benyttes. Ved Skien sluse er det også mulig å bruke VISA og Euro-kort. I Skien sluse kan du også få kjøpt båtsportkartet for kanalen.Lav hastighet!

Hold lav hastighet når du kjører inn i slusa. Legg fendere ut før du kjører inn i slusa, eller vent til du har fått tauene fra slusepersonalet. Det kan være en fordel å ha med to store kulefendere til slusingen. Båteier/fører har selv ansvaret for tilstrekkelig fendring av båten. Båter med slepejolle bør ligge bakerst i kammeret. Har jolla påhengsmotor, skal denne være tatt av før slusingen begynner. Tre tauene du får fra slusepersonalet gjennom pullere på båten. Slusepersonalet fester tauene på land. Hold tauene stramt, og ta inn på slakken etter hvert som vannet og båten stiger. Ved nedslusing gir du etter på tauene etter hvert som båten synker. Det kan være en fordel å bruke hansker når du holder i tauene under slusingen. Tauene som brukes til slusingen, finnes på sluseanlegget. Spør gjerne slusepersonalet hvis du er i tvil, og følg deres anvisninger.

Det kan være tungt å holde tauet forut tilstrekkelig stramt under oppslusing. Overlat derfor ikke denne jobben til barn.Sikkerhetsregler:

  • Slå av motoren straks båten er plassert i slusekammeret
  • Det er forbudt med røyking og/eller bruk av åpen flamme ombord under slusingen
  • Alle ombord i båten bør ha redningsvest under slusingen


Løftehøyder

Sluseanlegg

Ant.
sluser

Telefon

Ca. slusetid

Ca gangtid til neste sluse
(5 knop)

Skien

1

35522056

20 min.

40 min.

Løveid

3

35541518

35 min.

80 min.

Ulefoss

3

97567847

40 min.

15 min.

Eidsfoss

2

91512604

30 min.

10 min.

Vrangfoss

5

35944010/97586227

60 min.

45 min.

Lunde

1

97567896

15 min.

20 min.

Kjeldal

1

97507400

15 min.

10 min.

Hogga

2

95248488

25 min.

Overnatting

Explore Telemarkskanalen:

kategori:
Sted:

Ting å gjøre

Explore Telemarkskanalen:

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:

Hva skjer

Explore Telemarkskanalen:

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:
Datoer

Mat og drikke

Explore Telemarkskanalen:

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:

Søk overnatting

Explore Telemarkskanalen:

kategori:
Sted:

Sitemap