For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

Other Websites

Sign up - Contact

Nyhetsbrev - Kontakt

Nyttige turtips

Forbered deg godt til turen du skal gå. Enten det er en kort tur, kanskje sammen med barna, eller en lang dagstur på toppen av et fjell. Under turbeskrivelser kan du laste ned miniguide for for ditt turvalg. Dette er en liten brosjyre som beskriver turstien. Der står også hvilken vanskelighetsgrad du skal forberede deg på. 

Husk:

  • Du har selv ansvar for sikkerheten underveis. 
  • Ta hensyn til naturen og beitende dyr.
  • Vær snill å ta med søppel hjem. 

Kort tur

Dersom du vandrer sammen med barn, kan det være lurt å ta med et par fristelser i sekken i tillegg til vannflaska, selv om turen er kort. Sjokolade er et velbrukt lokketriks.

Noen turer har fine badeplasser, som for eksempel "sydenstranda" ved Røyrodden i Nissedal eller Venelitjørni i Vrådal. Andre turer har områder som er fine til lek og morro. Hvem ser først spor etter bever, elg eller reinsdyr? Legg en stein på varden på toppen og lær navnet på nye fjelltopper. Bruk miniguiden til å studere ruta og legg inn gode pauser med tid til å ha det gøy underveis. Her er barnas favoritter.

For bevegelseshemmede har vi noen gode alternativ med vandring i Folkestadbyen, Fyresdal, Kvennavegen på Møsstrond og rundt Bjårvatn i Tuddal.

Her finner du en oversikt over alle enkle turer i Vandre Telemark.

Lang tur

Skal du på langtur, det vil si en topptur / fjelltur du må regne en hel dag på, er det godt å ha med en sekk med niste og godt med drikke for at turen skal bli best mulig. 

Godt skotøy og et ekstra par tørre sokker er lurt. Dersom det blåser må vindtett jakke pakkes med. Den kommer godt med på toppen av fjellet eller når du skal sitte og spise nista di.

Selv om det er sommer kan det være kalde dager i landet vårt. Da er lua lur å ha med seg på tur. En liten og lett fjellduk er også genial for å holde kulda ute.

Kikkert og et ekstra kart over området kan  gjøre opplevelsen enda bedre. 

Ulykke

Inntreffer ulykken, ring 113!

Når du ringer 113, vil du bli spurt om hvor du er. Vi anbefaler derfor å laste ned Norsk Luftambulanses gratis nød- app: Hjelp 113-GPS.

Hjelp 113-GPS gir deg din nøyaktige posisjon, og gjør det enkelt for deg å videreformidle den til akuttsentralen. 

Søk overnatting

kategori:
Sted:

Søk ting å gjøre

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:

Søk hva skjer

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:
Datoer

Mat og drikke

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:

Følg oss...