For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

Other Websites

Sign up - Contact

Nyhetsbrev - Kontakt

Fjellturer

Den norske naturen og fjellene har gjort turtradisjonen til en del av vårt felles arvestoff. Drømmer du om å knyte på deg fjellskoene og begi deg fjellet i vold? I vandreTelemark får du muligheten!


Fjellet og norsk turtradisjon


Turer i den norske fjellheimen er for mange en kjær og velkjent aktivitet. For mang en nordmann er det en viktig del av den norske folkesjelen. I forbindelse med grunnlovsjubileet i 2014 spurte VG sine lesere om hva ved Norge som gjorde dem mest stolt. Ytringsfrihet var riktignok det viktigste, men på plassene bak fulgte Norges varierte natur og den sterketurtradisjonen vår.

Fjellet som inspirasjonskilde


Fjellet er for små og store barn, voksne og eldre, ekstremutøvere og nybegynnere. Fjellet er for alle, der det ligger foran deg som et vakkert maleri. Fotturer har til alle tider vært kilde til kunst, filosofi, dikt og fortellinger. Noen kaller vandring i fjellet terapeutisk. Nyere filosofer har sagt at de store ideene har de fått i fjellene og på vandringer, og Kierkegaard sa at ”intet problem er så stort at en ikke kan gå fra det”.


Fjellvett


Men husk at sol og klarvær kan bli til kald vind og tåke på kort tid. Vi anbefaler derfor at du sjekker våre nyttige turtips før du legger ut på fjelltur. 

Antall resultater:

Antall resultater: 5

 1. Legg Fyresdal - Roan til i reiseruten din.

  Fyresdal - Roan

  Sted

  Fyresdal

  KREVJANDE TUR
  med flott utsikt frå toppen.

 2. Legg Gaustatoppen fra Stavsro til i reiseruten din.

  Gaustatoppen fra Stavsro

  Sted

  Tinn

  Ønsker du å ta deg til toppen av Gaustatoppen til fots, er beste løype fra Stavsro. Den er 4 km en vei og fullt overkommelige for både barn og voksne.

 3. Legg Hægefjell Vrådal til i reiseruten din.

  TripAdvisor Traveller Rating

  TripAdvisor Traveller Rating - 1 reviews1 reviews

  Hægefjell Vrådal

  Sted

  Kviteseid

  Topptur til den majestetiske fjelltoppen Hægefjell. Turen byr på fint fjellterreng og fantastisk utsikt langs godt merket sti. For de fleste er dette en dagstur på ca. 6 timer.

 4. Legg Lårdalstigen til i reiseruten din.

  Lårdalstigen

  Sted

  Tokke

  Lårdalstigen er ein fantastisk turveg mellom Lårdal og Dalen i Telemark. Mykje av turen går framme på fjellkanten opp til 800 meter over Telemarkskanalen.

 5. Legg Skorve til i reiseruten din.

  Skorve

  Sted

  Seljord

  Skorve er eit av dei høgaste fjella i Seljord, med to toppar, Gøysen (1370 moh.) og Nordnibba (1365 moh.). Under andre verdskrig styrta to fly på Skorve.

Søk overnatting

kategori:
Sted:

Søk ting å gjøre

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:

Søk hva skjer

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:
Datoer

Mat og drikke

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:

Følg oss...