For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

Other Websites

Sign up - Contact

Nyhetsbrev - Kontakt

For barna

Å dra på tur er moro for både voksne og barn! Små familiemedlemmer liker også å vandre. I Vandre Telemark finner du mange gode turer for hele familien. Her kan du legge turen langs barfotstier, opplevelses-ogoppdagelsesstier hvor det finnes mye å utforske. Du kan bruke miniguiden til å finne spesialitetene undervegs på turen.


Barnevennlig turopplevelse


Tid til fri lek, glede, fantasi og spenning er ofte viktigere enn å gå langt. Konkurranser er morsomt: hvem ser først spor etter bever, elg eller reinsdyr? Legg en stein på varden på toppen og gjør turen til en lek for både små og store. Snakk om de positive turopplevelsene både underveis og etter turen.


Valg av tur


Når familien skal på tur bør man ta hensyn til barnas fysikk, alder og motivasjon. Hvor vant barna er til å gå på tur spiller også inn. Det kan være lurt å begynne med en lett tur i starten. Bruk gjerne miniguiden og gjør deg kjent med de ulike graderingene eller vanskelighetsgradene. Husk også at oppgitt tid er i «ren gange», uten pauser. Bestem dere for om målet med turen er å være ute og leke, eller om dere vil til en hytte, en fjelltopp eller et annet konkret turmål.

  

Telemarks beste fotturer for familier med barn


I Telemark har vi mange gode og familievennlige fotturer. Her finner du mer informasjon om barnas egne favoritt turer i Telemark:

Venelifjellet: Dette er en fantastisk fin topptur som passer for hele familien! Turen går først over klopplagt myr for deretter å følge sti på berglend grunn fram til Venelitjørni. Ved Venelitjørni er det gapahuk, toalett, bålpanne og gode bade og fiske muligheter. Dette er det perfekte sted for en hvil før man går de siste hundre metrene til toppen for å nyte panoramautsikten.


Solstien: Barna elsker å ta snarveien til Hardangervidda!  Solstien er en lett, familievennlig rundtur med utsikt over Hardangervidda og Gaustatoppen. Turen starter på toppen av Krossobanen. Her har sherpaer fra Nepal bygd steintrappene som gir deg en helt spesiell naturopplevelse. Ta med deg "Solsekkend" som du låner gratis i vognene på Krossobanen. Dette er en tursekk med små poser som inneholder spennende aktiviteter og oppgaver som du løser undervegs på turen.


Vasseventyret: Barnas morsomste stopp mellom Øst- og Vestlandet finner du på Haukelifjell! Like ved E-134 ligger den interaktive turstien som har fått navnet Vassevenetyret. Turen er tilrettelagt med aktivitetar og installasjoner for liten og stor. Her er vann og vannkraft hovedtema, og du  følger superhelten Sildre i kampen mot vannpyren Surkula som prøver å forurense naturen på Haukelifjell.

Hamaren Aktivitetspark: i Fyresdal sentrum finner du denne fantastiske aktivitetsparken som passer for absolutt alle! I hjertet av parken ligger ei flott sykkelløype for barna. Her er også en natursti hvor du kan lære mer om lokalt dyre- og planteliv, treslag, historie og eventyr gjennom flotte naturstiskilt. På toppen av Hamaren kan du grille i bålpanna, ta deg en hvil i den teltforma gapahuken og bare nyte utsikten over Fyresvatn. Barna elsker å springe langs gangbrua som henger ut over Fyresvatn, nærmere vannet enn dette kommer du ikke uten å bli våt.


Falkeriset: en barnevennlig fjelltur i vakker høyfjellsnatur med 360 graders panoramautsikt mot Hardangervidda, Gaustatoppen, Møsstrond og Rauland. Den vakre steinstien opp til utsiktspunktet er bygget av sherpaer fra Nepal. Er du heldig får du se villrein. Da bør du holde deg i ro og bare nyte synet! Turen passer for folk fra 2 til 90 år, og barna elsker å hoppe fra stein til stein! Falkeriset har for øvrig fått navn etter falkefangsten som har vært i området siden middelalderen.

Søk overnatting

kategori:
Sted:

Søk ting å gjøre

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:

Søk hva skjer

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:
Datoer

Mat og drikke

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:

Følg oss...