For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

Other Websites

Sign up - Contact

Nyhetsbrev - Kontakt

Vandrervennlige reisemål

Velkomen vandrar – til reisemål hvor du kan gå trygt og godt til nye turmål hver dag – hele ferien!


I VandreTelemark har vi flere reisemål som har et godt utvalg kvalitetssikrede turstier til deg som liker fotturer. På disse destinasjonene kan du gå til nye turmål hver dag. Frister det å vandre på Hardangervidda, langs Telemarkskanalen, på en fjelltopp, nær et museum eller i et lokalt sentrum? Søk etter det perfekte reisemål for deg og de vandreopplevelsene du ønsker, og få inspirasjon og idéer til gode turmål.


Hva er et vandrervennlig reisemål?


På et vandrervennlig reisemål finner du turistkontor som er kvalifisert som Velkomen vandrer turistkontor. I dag er 4 turistkontor i VandreTelemark sertifiserte. Disse finner du på reisemålene Dalen, Rjukan, Vrådal og Rauland.


Velkommen vandrer = kompetent vertskap


Hos Velkommen vandrer turistkontorene finner du ansatte med gode kunnskaper om turmulighetene både lokalt og i regionen. Trenger du hjelp til å velge en tur som passer for deg og ditt nivå er det bare å spørre! Du får også gode råd om hvordan du kommer deg til startpunktet av turen du har valgt, og om det er spesielle ting du bør tenke på ved akkurat ditt turvalg.


Ser du vandreren i vinduet?


Alle Velkomen vandrer turistkontor har felles merking. Se etter Velkomen vandrer skiltet ved inngangen – da vet du at du er i gode og vandrervennlige hender! Noen av turistkontorene har tatt den helt ut og dekorert vinduet med en vandrer i helfigur. Vet du hvilke turistkontor dette gjelder? Nå må du ut på tur å finne vandreren :)


God turinformasjon


Turistkontorene har alle miniguider i VandreTelemark tilgjengelig og kan dermed hjelpe deg å planlegge turer i hele regionen. Slik sikrer vi at du kan vandre trygt med kart og god informasjon i hånda når du legger ut på tur. Turistkontorene har også andre typer vandrekart om du skulle ønske mer detaljert kart over et større geografisk område.De vil og hjelpe deg å finne vandrervennlig overnatting på ditt turmål.

Dalen


I enden av Telemarkskanalen, mellom høyreiste fjell i et hav av mektig natur, finner du Dalen. Dalen er et fantastisk reisemål for deg som er både er glad i natur og kultur! Flere av vandrerutene her kombinerer dette på vakkert og poetisk vis. Hva med en kulturvandring til husmannsplassen Rui? Her får du  oppleve historien om de små søstrene som bodde hele sitt liv i den stupbratte lia over Dalen, og samtidig kan du nyte den vakre utsikten over Telemarkskanalen. Som vandredestinasjon er Dalen perfekt! Her har vi 5 kvalitetssikra og godt tilrettelagte VandreTelemark turer med startpunkt i sentrum. Det er vi svært stolte av og dette er unikt i Vest-Telemark sammenheng! Turene har også ulike vanskelighetsgrader. Her er noe for alle – fra eksperter til nybegynnere, eller oversatt til turspråk: fra den spektakulære himmelturen Lårdalstigen til rusletur langs Telemarkskanalen på Bufjordstigen.
Av andre attraksjoner og opplevelser du bør få med deg på Dalen kan vi nevne: Vest-Telemark Museum i Eidsborg med kanalparken og Eidsborg stavkyrkje, Eventyrhotellet Dalen Hotel, Ravnejuv, Grimdalstunet og ikke minst det berømte storaurefisket i Tokkåi og Bandak!


Rjukan


På Torget i hjertet av Rjukan, badet i strålene fra solspeilet, finner du turistkontoret. Her jobber det noen blide damer som mer enn gjerne hjelper deg å finne frem i den store mengden attraksjoner og opplevelser Rjukan har å by på. Rjukan er rett og slett et unikt reisemål! Flere attraksjoner enn det den vesle byen mellom fjellene har å by på skal man lete lenge etter. Det er ikke uten grunn at Rjukan blir omtalt som turismens vugge i Norge. Nå er også Rjukan å finne på UNESCO's verdensarvliste!


Rjukan er også et eldorado for vandrere! Her finner du en av Norges Topp 10  ikoniske vandreruter: Gaustatoppen! 1883 meter rager majesteten over byen, og byr på Sør-Norges videste utsyn. Tvers over Dalen fra Gaustatoppen finner du Solstien. Ved hjelp av gondolbanen Krossobanen kommer du startpunktet av stien som også er innfallsporten til den mektigeHardangervidda. For den historieinteresserte anbefaler vi en vandring i de verdenskjente sabotørenes fotspor.
Andre opplevelser du bør få med deg på Rjukan: Gaustabanen, Norsk Industriarbeidermuseum på Vemork, strikkhopping fra Vemorkbrua, levende seterliv og -kultur og Hardangervidda nasjonalparksenter - for å nevne noe.


Rauland 


Fjellbygda Rauland er det høyest beliggende reisemålet i VandreTelemark! Her ligger alt til rette for gode naturopplevelser i høyfjellet, ved foten av Hardangervidda. Vi anbefaler et høgfjellscruise på Møsvatn inn til den veiløse fjellbygda Møsstrond. Her ligger Mogen Turisthytte som er en populær innfallsport til fotturerfra hytte til hytte på Hardangervidda. Nå er du i villreinens rike, på Europas største høgfjellsplatå og i Norges største nasjonalpark. Her kan du vandre i vakker natur så langt og lenge du bare måtte ønske.


På Rauland finner du også et kunstverk i naturen: stien til Falkenuten! Her har sherpaer fra Nepal bygget en vakker steintrapp som slynger seg gjennom fjellbjørkeskogen til toppen. Barna elsker å hoppe i trappene, så dette er den perfekte turen for barnefamilien!
På Rauland er det mange muligheter for deg som er glad i å fiske. Du kan og leie båt eller kano, nyte kulturopplevelser, norsk tradisjonshåndverk og lokalmat.


Vrådal


I den naturskjønne bygda Vrådal ved innsjøen Nisser finner du flotte fjell og eventyrlige skoger. Her er mange turmuligheter og aktiviteter for hele familien! De mest populære turområdene i Vrådal er VandreTelemark stiene til Venelifjell og Hægefjell. Venelifjellet har blitt barnefamilienes favoritt og er en av de aller mest populære turene i hele VandreTelemark! Underveis på turen kan du raste i Venelibui, prøve fiskelykka eller bade i Venelitjørni - før du tar turen videre til toppen og nyter utsikten.


Ellers i Vrådal er det lekeplasser og aktivitetsområder, skatepark og sommerland for å nevne noe. Strendene langs Nisser er som skapt for strandliv! Her er fin, hvit sand og langgrunt. Du kan og leie kano og ta med familien på øyhopping på de mange øyene i Nisser. Turistinformasjonen i Vrådal er i seg selv en opplevelse! Her møter du Svein som tar deg hjertelig i mot og kan fortelle om ALT som er verdt å oppleve i Vrådal og omegn. Han er selv en ivrig vandrer og er ekspert på å finne turer som passer for akkurat deg!

Søk overnatting

kategori:
Sted:

Søk ting å gjøre

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:

Søk hva skjer

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:
Datoer

Mat og drikke

kategori:
Sted:
Navn / nøkkelord:

Følg oss...